Het nieuwbouwplan Ter Coulsterlaan in Heiloo kan in aangepaste vorm verder, meldt Kennemer Wonen. Het uitgangspunt is een energiezuinig appartementencomplex met 25 sociale huurwoningen meer dan er nu staan. "Betaalbare woningen waar in Heiloo dringend behoefte aan is."

De woningen Ter Coulsterlaan 1 t/m 21 in Heiloo zijn sterk verouderd. Het plan is om een nieuw complex te bouwen tussen veel groen. In september 2020 waren de eerste plannen gereed. Na op- en aanmerkingen van belanghebbenden is het aantal bouwlagen van vijf naar vier teruggebracht. Daarmee gaat het aantal woningen van totaal 52 terug naar 38 driekamerappartementen van zo'n 70m2 en acht tweekamerappartementen van ongeveer 55 m2. Ook krijgt het complex geen U-vorm maar een V-vorm.

Michiel van Baarsen, vastgoedmanager van Kennemer Wonen: “Met dit plan komen wij de omwonenden van het complex tegemoet en hebben wij nog steeds een kwalitatief goed plan om extra woonruimte te creëren voor woningzoekenden". Ook de gemeente is positief. Binnenkort tekenen beide partijen een intentieverklaring.

De komende periode werkt de woonstichting het plan verder uit met de gemeente. Er wordt zoveel mogelijk van het bestaande groen behouden. Hiervoor wordt onder andere gekeken naar het verantwoord terugbrengen van het aantal parkeerplaatsen. Wethouder Peter van Diepen: “Bij de verdere ontwikkeling van het plan blijven wij met Kennemer Wonen en omwonenden in gesprek. Wij gaan op zoek naar een eindresultaat waarbij het realiseren van extra sociale huurwoningen met behoud van zoveel mogelijk groen en leefbaarheid samengaan”.

Wanneer alles volgens planning verloopt, staart de sloop halverwege 2023 en kan het nieuwe complex begin 2025 worden opgeleverd.
Pin It
Bekeken: 1599x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/