De directeuren van de Ronduit scholen hebben via een brief het vertrouwen opgezegd in de Raad van Toezicht. Die brief is in handen van Alkmaar Centraal en daarin is te lezen "dat de Raad van Toezicht zijn opdracht om intern toezicht te houden op de organisatie, conform de "Code Goed Bestuur" niet goed heeft uitgevoerd. "

De raad van Toezicht van Ronduit staat al een tijdje in de aandacht vanwege flinke 'zelf-toegekende' vergoedingsverhogingen, herbenoemingen die volgens de eigen statuten niet zijn toegestaan en het schorsen van directeur Jan Zijp. Dat dit in de media breed wordt uitgemeten is één van de redenen waarom de directeuren het vertrouwen in de Raad heeft opgezegd. "Het handelen, of het uitblijven van handelen, van de Raad heeft uiteindelijk geresulteerd in de situatie zoals deze nu breed uitgemeten in de media te lezen valt, waarbij de beeldvormingschade toebrengt aan de organisatie", zo staat in de brief.

De beslissing om het vertrouwen op te zeggen is overigens niet unaniem genomen. Van de 20 schooldirecteuren stemden 17 voor, 2 tegen, en één heeft zich van stemming onthouden. Wel unaniem is het vertrouwen dat wordt uitgesproken richting de directeur Onderwijs en Kwaliteit en de directeur Bedrijfsvoering. De directeuren staan ook open voor de terugkomst van de geschorste Ronduit directeur Jan Zijp.
Pin It
Bekeken: 5243x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/