Op het Landal vakantiepark Berger Duinen aan de Gerbrandtslaan in Schoorl heeft dinsdagavond een groot verdeelstation van Liander in brand gestaan. Voorheen was hier de bekende camping De Bregman gevestigd. De melding kwam rond 18:30 uur binnen bij de meldkamer. De brand ging gepaard met grote vlammen en de nodige explosies.

De brandweer heeft de brand in het verdeelstation kunnen blussen nadat Liander de stroom ter plekke had afgeschakeld. Honderden woningen zaten een uur tor drie uur zonder stroom. In totaal ging het om 767 getroffen adressen in het postcodegebied 1817, 1862 en 1871. De meeste woningen in Schoorl hadden na korte tijd weer elektriciteit doordat Liander de stroomvoorziening via andere verdeelstations kon omleiden. Dat was niet mogelijk voor de adressen die zich op korte afstand van het verdeelstation bevonden. De 72 recreatiewoningen op Berger Duinen en veel huizen in de onmiddellijke omgeving bleven tot diep in de nacht verstoken van elektriciteit. De beheerder van het vakantiepark deelde dinsdagavond aan alle huisjes houtblokken uit voor de open haard.

Liander heeft woensdagochtend het probleem grotendeels weten op te lossen. Volgens Liander hadden de laatste recreatiewoningen op het vakantiepark en nabijgelegen adressen dinsdagnacht rond 3:00 uur weer stroom dankzij noodapparatuur. De schade aan het verdeelstation is aanzienlijk, dat moet vervangen worden.

 
Pin It
Bekeken: 2266x
https://ee.itk.ac.id/data/