Dinsdag heeft een ruime meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met het verbod op het oplaten van ballonnen. Hiermee sluit Heerhugowaard zich aan bij de 40 procent van de Noord-Hollandse gemeenten die al zo'n verbod hebben ingevoerd.

In de vergadering twee weken geleden diende GroenLinks, Senioren Heerhugowaard, PvdA, ChristenUnie, D66 en Nederland Duurzaam gezamenlijk een motie in om het oplaten van ballonnen te verbieden.

Willem-Jan Mandersloot (Senioren Heerhugowaard) is blij dat de motie is aangenomen: "Heerhugowaard geeft hiermee een duidelijk signaal af dat het oplaten van ballonnen niet meer van deze tijd is."

Medio april wordt het verbod opgenomen in de algemene plaatselijk verordening. Dan gaat het verbod officieel in. Om het verbod kracht bij te zetten wordt er een voorlichtingscampagne op touw gezet.

CDA en VVD stemden tegen de motie. Een verbod is volgens deze partijen een te zwaar middel. Bewustwording creëren kan volgens hen ook met een zachte hand.

Kleurrijke ballonnen oplaten oogt heel feestelijk maar richt meer schade aan flora en fauna dan beseft wordt. Zo staan ballonnen bijvoorbeeld in de top 5 van zwerfvuil op de Nederlandse stranden.
Pin It
Bekeken: 2904x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/