Voor de 5e aflevering uit de serie 'Kijk op Kunst' maakte KunstNetTV een boeiend portret van de Alkmaarse beeldhouwer en tekenaar John Bier.

Onlangs werd zijn nieuwe beeld ‘De Tuinder’ onthuld. Bekende werken van zijn hand zijn ‘De Strandvonder’ bij Camperduin en ‘De Kaashandelaren’ op het Waagplein. 

KunstNetTV filmde het werkproces van John Bier’s meest recente beeld. Ook wordt de kunstenaar geïnterviewd en gunt hij de kijker een exclusief kijkje in zijn atelier.

In de jaren ‘50 studeerde John Bier af aan de Rietveld Academie. Hij ontving een beurs en begon (vrij en in opdracht) voor zichzelf. Zijn figuratieve kunst ziet hij als ambacht. Trots op zijn werk is Bier nooit maar het doet hem goed als zijn kunstwerk wordt gewaardeerd en de omgeving verrijkt.

'Ik ben mijn grootste kritikaster. Soms gaat dat heel diep. Dan moet ik mijzelf tot de orde roepen en denk... je moet niet zo zeuren.' De tachtigjarige denkt niet aan stoppen. 'Pensioen? Daar kan ik niks mee, want het creatieve proces gaat altijd door.'
Pin It
Bekeken: 3821x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/