Zaterdag 17 en zondag 18 september brengt de re-enactment groep ‘De Compagnie van Brederode’ Heerhugowaard in middeleeuwse sferen. In het Stadspark wordt onder andere een riddertoernooi gehouden.

De Compagnie van Brederode stelt een groep soldaten uit de vijftiende eeuw voor. Zij laten zien wat een mens in die tijd moest doen om te leven en te overleven. Op het evenemententerrein Stadspark De Parel verschijnen middeleeuwse tenten. Er wordt middeleeuws gekookt, ambachtslieden laten hun vaardigheden zien, marktlui prijzen hun waren aan, soldaten trainen voor de naderende strijd, in de verhaaltent wordt verteld over de geschiedenis van de Brederodes. De artillerieafdeling van de Compagnie heet La Bombarde. Zij laten zien, maar vooral horen, hoe de wapens met buskruit er toen uitzagen en hoe ze gebruikt werden.

Zaterdag geeft burgemeester Han ter Heegde om 11.00 uur het openingsschot voor de re-enactment.

Pin It
Bekeken: 3001x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/