Tijdens de landelijke Open Monumentendag toont het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een bijzonder kunstwerk uit de eigen collectie. Zaterdag 10 september kan iedereen voor het eerst en eenmalig het schilderij 'David met het hoofd van Goliath' van de Italiaanse schilder Il Guercino bewonderen. De Engelse kunsthistoricus en renaissancekenner Nicholas Turner, die het schilderij heeft geïdentificeerd als een authentiek werk van Il Guercino, geeft bovendien twee lezingen, om 13 en 15 uur.

Het leek bijna op het programma 'Tussen Kunst en Kitsch': een van de rechtsvoorgangers koopt een schilderij als wandversiering in 1952. Na jaren verdwijnt het in het depot. Na grondig onderzoek blijkt het nu een authentiek werk van de Italiaanse kunstschilder Il Guercino (1591-1666) te zijn. Na het Monumentenweekend krijgt het Boijmans van Beuningen het werk in bruikleen.

Daarnaast is er een tentoonstelling over de watersnood van 1916 en wapperen buiten zeven kleurige vaandels, speciaal ontworpen door beeldend kunstenaar Valerie van Leersum.

Het adres van het kantoor van het Hoogheenraadschap Hollands Noorderkwartier is Stationsplein 136 in Heerhugowaard. Overigens is Stationsplein de nieuwe naam van een deel van de Bevelandseweg; mogelijk kennen sommige routeplanners alleen het oude adres, Bevelandseweg 1. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid bij het kantoor.

 

Pin It
Bekeken: 3439x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/