Alkmaar, 17 september 2014. MCA-topman Harry Luik heeft het NHD laten weten door te zetten met de fusie van het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis. Deze moet 1 januari 2015 een feit zijn. Luik zegt een oplossing te hebben om het gebrek aan medewerking van de gemeente Alkmaar te omzeilen. De gemeente wil niet meewerken aan de grondoverdracht van het MCA naar de nieuwe stichting van het MCA en Gemini, die de overheveling van de spoedeisende zorg en de geboortezorg naar de nieuwbouw in Heerhugowaard mogelijk maakt.

De vorm van de fusie moet de blokkade van de gemeente omzeilen, zodat bestrijding met een gang naar de rechter niet nodig is. Luik heeft overigens sinds juni niet meer met verantwoordelijk wethouder Peter de Baat gesproken, maar zegt alvast dat aan besluiten vastgehouden wordt. Over andere kwesties wil hij graag in overleg met het nieuwe college, want op zich bevalt de huidige locatie in de Alkmaarderhout hem prima. Alkmaar zal ook zeker tot 2028 de poliklinische zorg en dagbehandeling behouden.

Pin It
Bekeken: 1175x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/