Alweer 60 jaar lang is hij vrijwilliger bij zeeverkennersvereniging Sint Joris in Heerhugowaard. Johan Bakker doet er van alles en nog wat. Reden voor Maarten Poorter om hem te verrassen met de gemeentelijke onderscheiding 'De Brug', vanzelfsprekend bij clubhuis De Roef in De Noord.

Johan Bakker begon in juni 1964 als leidinggevende bij Sint Joris, een zeeverkennersvereniging voor jeugd. Tien jaar later werd hij schipper. Maar hij doet veel meer bij de club. Bakker onderhoudt het club- en botenhuis De Roef en het terrein er omheen. Ook de sleper, de sloepen en andere materialen blijven in goede staat in zijn capabele handen.

Maar ook de clubfinanciën zijn aan Johan Bakker toevertrouwd en voor extra geld organiseert hij de jaarlijkse rommelmarkt en de maandelijkse oud-papier inzameling. Ook doet hij mee met het jaarlijkse Pinksterweekend zeilen door de provincie en is hij van de partij bij het zeeverkennerskamp.

Daarnaast hijst Bakker tijdens Koningsdag de Nederlandse vlag bij de voetbalclub in De Noord. Een traditie die al 50 jaar lang plaatsvindt. (foto's: AG Heeremans Photography)
Pin It
Bekeken: 232x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/