Ondanks de oproep van 3FM, klinkt dinsdagmiddag geen Europapa in Alkmaar. Na de diskwalificatie van Joost Klein, wil de radiozender de artiest een hart onder de riem steken. Maar de Alkmaarse beiaardier Christiaan Winter doet niet aan mee. En daarin staat hij niet alleen. "De diskwalificatie is niet helemaal onbesproken. Het carillon  is er om te verbinden en zolang we niet weten wat er is gebeurd, kunnen we dit niet ondersteunen."

Winter is niet alleen beiaardier van Alkmaar, maar ook voorzitter van Beiaardcentrum Nederland. "We hebben het besproken, maar als vereniging gaan we het ook niet ondersteunen", zegt hij in gesprek met Streekstad Centraal. Een sympathiek initiatief, maar wat hem betreft te vroeg.

En: "Een aantal jaar geleden hebben we een ode gebracht aan de Golden Earring, omdat ze stopten. Sindsdien hebben we tal van aanvragen gekregen. Uit ervaring kan ik zeggen dat bij radio en televisie de neiging is om mensen kunstjes te laten doen die de media zelf leuk vindt."

De beiaardiersvereniging steunt de actie dus niet. "Maar beiaardiers kunnen natuurlijk zelf wel beslissen mee te doen", benadrukt Winter. Inmiddels hebben beiaardiers door het hele land zich aangesloten bij de actie. Van Groningen tot Venlo en van Weesp tot Bergen op Zoom. Maar dus niet in Alkmaar. "Het is maar de vraag of het een succes wordt. Niet alle beiaardiers kunnen op een doordeweekse dag om 12:00 uur."
Pin It
Bekeken: 1248x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/