Dankzij een getuige heeft de politie zaterdag twee verdachten aan weten te houden, na een fietsdiefstal op het NS-station in Heiloo. Het gaat om jongens van 21 jaar uit Heiloo en Amsterdam. Politie en justitie kunnen hen echter niet vervolgen omdat er onvoldoende bewijs is. De meegenomen kinderfiets in inmiddels terug bij een blije eigenaresse.

De diefstal werd rond 22:00 uur gemeld, waarna de politie een zoektocht startte. "Wij hebben ongeveer 25 minuten later twee personen aangetroffen op de Zeeweg met de betreffende fiets. De twee zijn toen aangehouden", aldus een woordvoerder. "Ze zijn inmiddels heengezonden en de zaak is geseponeerd in verband met gebrek aan bewijs."

Je zou toch zeggen dat een signalement van twee jongemannen met een eenvoudig herkenbare kinderfiets genoeg zou moeten zijn. Maar blijkbaar niet. Het fijne weet de woordvoerder er niet van. "Misschien was het moeilijk te bewijzen dat zij de fiets ook echt gestolen hebben. Wat ik lees is dat er niet genoeg bewijs is. " Het is speculeren waarom. Wellicht was het signalement van de daders niet scherp, en het lijkt of de fiets niet op slot was gezet; het kabelslot lijkt intact om de zadelpen te hangen. "Plus daarbij komt dat de fiets inmiddels terug is bij de eigenaresse."  De woordvoerder durft niet te zeggen of aangifte van de diefstal nog iets uit zal maken.

Het aantal fietsdiefstallen is afgelopen jaren flink gestegen. Dusdanig veel dat burgemeester Mascha ten Bruggencate de camera van de BUCH-werkorganisatie wil claimen voor cameratoezicht aan de westzijde van het station.
Pin It
Bekeken: 378x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/