Geslagen, geschopt, gebeten en in de hand gestoken met een schroevendraaier. Een treinconducteur werd op 13 september 2023 mishandeld door twee reizigers zonder kaartje. Het tweetal vluchtte daarna maar werd later achterhaald. Woensdag kregen de jongemannen uit Heiloo (21) en Anna Paulowna (23) beide 93 dagen celstraf waarvan 90 voorwaardelijk met twee jaar proeftijd, Verder moeten ze 180 uur taakstraf doen de conducteur 2.500 euro betalen. Eén van de twee moet zich melden bij de reclassering en wanneer nodig geacht psychisch behandeld worden.

Terwijl de trein Schagen naderde was de conducteur bezig met controles. Twee jongemannen liepen van hem weg en hij besloot er achteraan te lopen. Het tweetal werd door een groepje scholieren tegengehouden, waarna de conducteur een van hen vastpakte. De jongeman sloeg meermalen op zijn hand en rukte zichzelf los, en ging toen met zijn compagnon de conducteur te lijf. Ze sloegen en schopten hem, en een scholier kreeg ook een trap. Een van de twee beet de conducteur in zijn hand, de ander viel hem aan met een schroevendraaier. De conducteur weerde deze af en liep zo een tweede handwond op. Verder belaagde één van de jongemannen een scholier met een vliegende trap, maar miste. Even later werd deze scholier ook bijna gestoken, maar zijn schouder werd geschampt. Toen de trein stopte is het duo de trein uit gevlucht.

De conducteur liep naast fysiek letsel ook psychisch trauma op en heeft daardoor ruim 200 dagen niet kunnen werken. Hij heeft nog steeds last van zijn linkerhand.

De jongeman met de schroevendraaier had al een strafblad. Dit is mede waarom de rechter hem reklassering oplegde en een psychisch onderzoek, mogelijk met behandeling tot gevolg.

De officier van justitie eiste zes maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor de mannen uit Heiloo en Anna Paulowna. De rechter kwam mede door hun leeftijd veel lager uit. De scholier die een trap kreeg en bijna werd gestoken heeft apart aangifte gedaan.
Pin It
Bekeken: 211x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/