Het zwemseizoen begon nog net geen week geleden, maar in het Heerhugowaardse meer van Luna is dat nog even geen goed idee, aldus de Provincie. Vanwege "onvoldoende" waterkwaliteit geldt, zoals vaak bij de start van het seizoen, een negatief zwemadvies voor het Meer van Luna. 

Provincie Noord-Holland en Stichting Waterproef verrichten tijdens het zwemseizoen met enige regelmaat tests op 31 officiële open zwemlocaties. Er wordt onder andere gecontroleerd op de concentratie van de bacteriën als E. Coli, Blauwalg (Cyanobacteriën) en Intestinale enterococcen (IE). Van die laatste soort is in het Meer van Luna een onwenselijk hoge concentratie gemeten Deze zorgt voor een "grote" kans op maag- en/of darmklachten, en dan met name als je water binnen krijgt. E. Coli is ook aanwezig, maar in lage concentratie.

Het Meer van Luna draagt sowieso de waterkwaliteitsklasse 'slecht'. Deze klassering wordt op basis metingen over een periode van vier jaar wordt toegekend. Het gaat dus om een gemiddelde, en wil dus niet zeggen dat het water altijd slecht is.

De waterkwaliteit van de Noorderplas en het Zomerdel in het Geestmerambacht is wel gewoon in orde. De actuele waterkwaliteit is te zien op zwemwater.nl.
Pin It
Bekeken: 745x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/