Een man belt aan en vertelt dat hij en zijn collega's een deel van de oprit schoon hebben gespoten. De schoonmakers vragen een belachelijk hoog bedrag voor de hele klus en voeren de druk op als je weigert. Het gebeurde de laatste tijd in Castricum en omgeving. Eén van deze mensen belde de politie, die de oplichters wist te achterhalen. Hun bus bleek onverzekerd en niet geregistreerd te staan, en is daarom in beslag genomen.

Het is een redelijk bekende manier om bij onschuldige mensen geld af te troggelen. Zogenaamde 'travellers' die met een klus in de tuin of aan het huis beginnen - soms zomaar zonder de bewoner te hebben gesproken - en dan een torenhoog bedrag vragen. Vaak voor werk dat slecht is gedaan of helemaal niet. De stemming wordt grimmig als je niks (meer) met hen te maken wilt hebben, waardoor sommigen toch maar betalen.

De politie van Castricum kreeg melding van een inwoner, waar de schoonmakers alvast begonnen waren met de oprit. Voor 1.100 euro zouden ze de klus afmaken. De bewoner wilde dat niet en kreeg te horen: "Tja, als het half af is ziet het er ook niet uit. Maar ik kan u korting geven, deze keer kost het 700 euro!" De bewoner hield voet bij stuk en belde de politie.

De politie achterhaalde de vier mannen. Aanhouding is in dit soort situaties juridisch lastig, maar er was een andere oplossing: omdat hun bestelbus onverzekerd en niet geregistreerd was, kon deze in beslag genomen worden.

"Voor de duidelijkheid: als u geen koopovereenkomst hebt afgesloten bent u niemand iets verschuldigd!", aldus de politie. "Als u onder druk wordt gezet om toch te betalen en u vertrouwt het niet, belt u dan de politie!"
Pin It
Bekeken: 300x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/