Het is nooit leuk om een boete te moeten betalen. Maar een hondenbezitster in de Schoorlse duinen maakte het wel erg bont om onder de boute uit te komen. En het werkte niet, want het leverde haar juist extra boetes op.

Vanwege het broedseizoen is het duingebied verboden terrein voor honden. Maar soms vindt niet iedereen dat dergelijke regels ook op hen van toepassing zijn. De vrouw in kwestie werd toch met haar vriendin én hond betrapt door Boswachter Theo Brouwer. Die sprak haar aan en vertelde dat hij een boete ging uitschrijven.

"Na een korte discussie ging ik haar persoonsgegevens noteren. Ze had geen identiteitsbewijs bij zich, en dan controleren wij de identiteit aan de hand van vragen. Ik voelde door de mimiek en haar lichaamstaal dat ze niet oprecht was.", meldt hij via sociale media. Zijn gevoel bleek na controle van de gegevens bij de meldkamer terecht. Ze had valse gegevens verstrekt.

Theo kreeg na de melding vlot assistentie van een politiecollega. (foto: Instagram/boswachtertheo)


Hij ging weer achter haar aan en alarmeerde de collega's van de politie. "Ik zag haar en ze dook weg, het pad af en het bos in. Dat is het laatste dat we willen: dit verstoort de dieren juíst. Na een flink stuk rennen kon ik haar staande houden, en was de agent ook al aanwezig." Geconfronteerd met de gevolgen begreep de vrouw dat het een domme actie van haar was geweest.

"Het is ons doel niet om boetes uit te delen, maar het is mijn werk de dieren te beschermen. Zij kunnen mensen niets vragen of uitleggen." In plaats van de boete van 119 euro voor de loslopende hond, werd nu ook een boete uitgeschreven voor het opgeven van valse gegevens. Ook haar vriendin ontsnapt niet zonder gevolgen. Zij kreeg een boete voor het lopen buiten de paden.
Pin It
Bekeken: 588x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/