De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft Kamervragen voor de staatssecretaris Eric van de Burg na de onverwachte komst van statushouders in Hotel Akersloot. “Is het beleid rondom de plaatsing veranderd? Zo ja, waarom is de Kamer hier niet over geïnformeerd?”

Er verblijven momenteel 80 statushouders in Hotel Akersloot. Hiervan moeten er 24 uiteindelijk in Castricum wonen. Dat werd gemeente Castricum nog geen dag van tevoren medegedeeld. “Om het proces rondom de plaatsing van vreemdelingen in hotels door het COA nog enigszins democratisch en transparant te houden hebben we het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad. De Staatssecretaris heeft toegezegd dat zij moeten instemmen met plaatsing. Uit een recent geval in Castricum blijkt nu dat dit niet is gebeurd”, schrijft BBB kamerlid Mona Keijzer.

Dit is niet de eerste keer dat de Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gemeenten verrast met nieuwe asielzoekers. In plaats van 15 asielzoekers, waren er in Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard 15 kamers nodig voor 30 asielzoekers. Eerder al verliep ook de komst van de vluchtelingen naar het Fletcher Hotel in Heiloo niet vlekkeloos.
Pin It
Bekeken: 576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/