De politiehond gromt en gaat vervolgens over tot actie. Toch spannend, ook al is je beloofd dat het veilig is. Maar je moet er  wat voor over hebben om even te snuffelen aan het vak. Want het is nog steeds een populair beroep bij kinderen. Piloot, influencer, dokter en.. politieagent. Onder het motto van de Dijk en Waardse Doe Dag konden donderdag 30 vmbo-leerlingen een kijkje nemen bij de politie.

"De kids mochten elkaar arresteren, kregen een inkijkje bij de drones en deden pakwerk bij de hondengeleiders", meldt een woordvoerder. Al jaren wordt Dijk en Waard On Stage gehouden. En dat betekent niet alleen trainingen, maar ook een beroepenfeest én Doe Dag. Want dat mag volgens projectleider Fokkelina van Meekeren niet ontbreken. "Door echt bij een bedrijf langs te gaan, kan zo'n dag veel vertellen. Is het heel leuk, dan hebben ze er wat aan, en is het niks, dan weten de leerlingen wat ze in ieder geval niet willen."

Naast het ervaren van verschillende politieacties, hebben ze een presentatie gekregen over de werving en selectie. Logisch, maar volgens Van Meekeren niet per se het doel van de Doe Dag: "Het gaat er niet om hoeveel leerlingen over een aantal jaar zich daadwerkelijk gaan aanmelden. Juist de ervaringen van de Doe Dag staan centraal. De editie is absoluut geslaagd, het is een leermoment voor iedereen."
Pin It
Bekeken: 615x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/