Was het voorbij met de explosies in Alkmaar, werden twee huizen aan de Middenweg in Heerhugowaard doelwit van totaal drie aanslagen: twee in het weekend van 2 en 3 maart, en eentje op zondag 10 maart. Dankzij cameratoezicht kwamen twee verdachten letterlijk en figuurlijk in beeld, die dezelfde dag nog zijn opgepakt.

De politie meldt dat er sindsdien nog vier aanhoudingen zijn verricht. Daarmee komt het totaal dus op zes. De zes verdachten zijn 17 tot en met 24 jaar oud en vier van hen komen uit Heerhugowaard.

“Dat jongeren dit doen of in de verleiding komen dit soort dingen te doen, is heel triest. Ten eerste voor mensen die slachtoffer worden van dit gedrag, maar ook voor de jongeren zelf. Dit gedrag blijft nooit onbestraft en zorgt er voor dat deze jongeren al met een behoorlijke achterstand de rest van hun leven tegemoet gaan", laat burgemeester Poorter weten.

Volgens burgemeester Maarten Poorter zijn de daders ook slachtoffer (foto: aangeleverd)


De drie explosies vonden plaats bij twee verschillende huizen aan de Middenweg, vlakbij de Molenweg. De eerste knal klonk op zaterdag 2 maart rond 03:15 uur. Niemand raakte gewond, bewoners van een van de woningen werden niet eens wakker, maar daarna zat de schrik er goed in. En er was veel schade bij de voordeuren. Vermoedelijk is zwaar vuurwerk naar binnen gegooid en ging het om een vergissing.

Burgemeester Maarten Poorter liet daarop camera's ophangen en dat was maar goed ook, want in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart was het weer raak. Nog diezelfde dag zijn twee jongens van 17 en 18 jaar uit Heerhugowaard aangehouden. Verder onderzoek leidde naar een 18-jarige Heerhugowaarder, een 17-jarige jongen uit gemeente Koggenland en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Tot slot is een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard ingerekend.

De recherche van Noord-Holland heeft vooral interesse in de 17-jarige verdachte uit Heerhugowaard. Hij zit nog steeds in voorarrest. (foto: gemeente Dijk en Waard)
Pin It
Bekeken: 619x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/