Er moet nog wel één en ander gebeuren. Sterker nog, eigenlijk moet er best veel gebeuren voordat zwembad het Baafje in Heiloo weer open kan. Nu het geld geregeld is en de nieuwe exploitant uit de startblokken komt, neemt ook de druk op actiegroep 'Vrienden van Het Baafje' toe. "We staan klaar om te helpen en bij te springen waar nodig, maar hadden wel een positiever beeld verwacht."

"Veel mensen willen graag een dagje meehelpen, maar het structureel vastleggen van vrijwilligers wordt een uitdaging", vertelt Lotte Blesgraaf aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. Lotte is van Vrienden van het Baafje, waar inmiddels duidelijk is dat het openhouden van het zwembad ook een flinke inspanning vergt van de gemeenschap die de afgelopen maanden liet weten het Baafje niet te willen missen. Maar liefst 150 vrijwilligers zijn er nodig voor allerhande werkzaamheden. Structureel.

De taken die de te werven vrijwilligers op zich moeten gaan nemen zijn  uiteenlopend. Voor ieder wat wils, van receptiewerkzaamheden tot schoonmaak. Maar absoluut duidelijk is wel dat het vinden en daarna behouden van vrijwilligers van levensbelang is voor het zwembad.

Heiloo liet zich massaal horen toen het Baafje kopje onder dreigde te gaan. De gemeente heeft haar werk gedaan, nu zijn de inwoners aan zet. (foto: NH Media)


Eddy Bakker van nieuwe exploitant Holland Sport ziet het wel zitten, ook wanneer naar de langere termijn wordt gekeken. "We hebben veel kennis in huis en werken met veel ambitie en geloof om het zwembad open te krijgen en te houden." Komende zomer wordt het proefdraaiseizoen. Best spannend dus.  "Het is een must dat veel mensen opstaan om te komen helpen. We kunnen het niet alleen."

Volgende week vrijdag en zaterdag gaat het echte werk beginnen. "In dat weekend gaan we heel het zwembad schoonmaken en het groen om het bad aanpakken, zodat dat klaar is voor het seizoen", legt Blesgraaf uit. Hiervoor is al een groot deel van de vrijwilligers nodig.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij het Baafje, dan kun je kijken op de facebookpagina van 'Red het Baafje' of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pin It
Bekeken: 576x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/