Felle lampen die door de ramen van de nieuwbouw van het ziekenhuis schijnen, verjagen de vleermuizen tenminste, dat vindt Red de Hout. En dat gebeurt niet per ongeluk, stelt de actiegroep: “De belangen van het ziekenhuis gaan voor, de natuur doet ze kennelijk niks.”

De Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) is druk bezig met het vernieuwbouwen van het ziekenhuis. Er komen nieuwe operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg en een ondergrondse parkeergarage. De Alkmaarse gemeenteraad heeft hier in oktober 2016 toestemming voor gegeven. Sindsdien is Red de Hout druk bezig met actievoeren. Ze willen namelijk niet dat de nieuwbouw het “kwetsbare park De Hout" verminkt, zo laat Johan Bos, van Red de Hout weten.

De Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (ODNHN) schrijft voor dat er een struiklaag aangeplant moet worden om zo een schaduw te creëren. Maar dat is volgens Bos niet het enige: “Er is afgesproken dat de ramen het licht zouden dempen of dat er een andere kleur licht komt waar vleermuizen geen last van hebben, maar dit gebeurt niet.”

Bos is zelf met een vleermuizendetector de Alkmaarderhout ingegaan en heeft naar eigen zeggen geconstateerd dat er minder vleermuizen vliegen in het voorheen donkerste gedeelte van het park. “Het ziekenhuis straalt licht! Er vliegt nu bijna geen vleermuis meer", aldus Bos.

Vorige maand is de Omgevingsdienst langs geweest om de nieuwbouw te controleren en heeft de huidige verlichting goedgekeurd. “De lichthinder heeft onze aandacht en is meegenomen in het bouwplan”, zegt Sietske Purmer-Oud van Noordwest Bouwt. Zij weet niets over afspraken over lichtwering op de ramen of een andere kleur verlichting.

NWZ laat weten geen reden te zien om de bouw te stoppen of de werkwijze aan te passen. Er wordt verwezen naar het akkoord van de gemeente Alkmaar en de ODNHN. (foto: FreeImages)
Pin It
Bekeken: 684x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/