KunstNetTV zet de komende maanden jonge filmmakers uit Alkmaar en omstreken in de Spotlight. Filmmakers met een geheel eigen visie en onderwerpkeuze bij hun films. Zorgen over het klimaat, bijzondere mensen en andere onderwerpen worden in de films op een bijzondere en artistieke wijze vormgegeven. De films krijgen zowel online als bij de lokale omroepen een platform. KunstNetTV trapt 'Filmmakers in de Spotlight' af met Rashel van der Schaaf.

In 2020 studeerde ze af met haar film 'Ich bin der Fluß' over de rivier de Donau. Sindsdien maakte Rashel meerdere korte films, waarvan KunstNetTV 'Altaar voor de Aarde' toont. Deze film werd mogelijk gemaakt door 072Doc, een initiatief van de Alkmaarse film- en programmamaker Chris Vijn.

Altaar voor de Aarde belicht 'klimaatrouw'. Dit verschijnsel is al wat langer bekend in Amerika, maar inmiddels ook in Europa. Klimaatpsycholoog Maarten Hoogslag, schreef hierover op zijn website: "Verre vakanties, bezit, materialisme in het algemeen: dat wat we als groots en meeslepend ervoeren verliest zijn glans. Ervoor in de plaats komt: het 'juiste' ervaren door te leven binnen de grenzen van de planeet." In Rashels film vertelt hij wat klimaatrouw precies is.

Ook Talitha Schiffer is in haar film te zien. De beeldend kunstenaar geeft vorm aan de gevoelens van klimaatrouw in een ontwerp voor een monument voor het klimaat. In de film vertelt ze over de ideeën die ten grondslag liggen aan haar bijzondere ontwerp.

De serie Filmmaker in de Spotlight is elke dag te zien om 10:00 en 22:00 uur bij Streekstad Centraal en via de site van KunstNetTV.
Pin It
Bekeken: 521x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/