Het is zover. Felien van der Sluis uit Sint Pancras vertrekt maandag richting Zuid-Korea. Niet voor een vakantie of studiereis, maar om mee te doen aan de Olympische Jeugdspelen. Want ja, heel binnenkort is Felien een officiële Olympiër. "Het is spannend, maar ik heb er veel zin in", vertelt de vijftienjarige.

De meeste meisjes van haar leeftijd zwemmen, dansen of gaan voetballen. Twee keer per week, soms ook wel drie keer. Hoe anders is dat voor Felien van der Sluis uit Sint Pancras. Vrijwel dagelijks is ze te vinden op de ijsbaan. Maandag stapt ze in het vliegtuig voor de jeugdeditie van de Winterspelen. "Ik denk dat het heel leuk gaat worden", reageert de speelster van Alcmaria Flames. Felien is eigenlijk nog maar een groentje in de ijshockeysport. Niet vanwege haar leeftijd, maar omdat ze kort geleden pas in aanraking kwam met de sport. Zo'n twee jaar geleden ging Felien ijshockeyen: ze was gelijk verkocht. "En vorig jaar ben ik begonnen als goalie. Weet je, ik hou van de snelheid van het spel. En het is een leuke teamsport, altijd gezellig." (Tekst gaat verder onder de foto)

Van der Sluis traint meerdere keren per week. (Beeld: aangeleverd)


Haar sportcarrière is snel gegaan, razendsnel. Felien maakt deel uit van Alcmaria Flames. Ze valt op als goalie. En dat ziet dus ook Team NL. Samen met zo'n dertig andere talenten mag Felien Nederland vertegenwoordigen in Zuid-Korea. Van 19 januari tot en met 1 februari gaan wintersporters van veertien tot achttien jaar met elkaar de strijd aan. Het startpunt is de traditionele openingsceremonie. "Lijkt me heel gaaf om mee te lopen bij de ceremonie. Een van ons ijshockeyteam is genomineerd om de Nederlandse vlag te dragen." Het tekent de sportster uit Sint Pancras. Vooral plezier en beleving staan voorop bij dit Aziatische sportavontuur. "Maar natuurlijk tellen de prestaties ook", voegt Felien eraan toe. "We gaan natuurlijk ook heel erg ons best doen. Het beste uit de wedstrijden halen."


Het is voor de vierde keer dat de Olympische Jeugdwinterspelen worden gehouden. Het evenement speelt zich af in de steden Pyeongchang en Gangneung, waar in 2018 ook de Olympische Winterspelen werden gehouden. De spelen zijn te volgen via de website olympics.com.


Pin It
Bekeken: 807x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/