In 2023 werd de Grote Kerk van Alkmaar ruim 276.000 keer bezocht. Dat is maar liefst 100.000 keer meer dan in het jaar ervoor. Er waren het afgelopen jaar veel highlights te beleven in de 'huiskamer van Alkmaar'. Met voorop natuurlijk de activiteiten rond de vernieuwing van het glas-in-lood raam in het zuidtransept, dat tijdens Alkmaar Ontzet officieel werd onthuld.

Niet alleen de Klim naar het Grote Raam was een succes. De extra openstellingen op zondagen in het najaar waren ook populair, met als meest voorname trekpleister het  23 meter hoge glas-in-lood kunstwerk, ontworpen door Fiona Tan. Daarnaast vonden er in de Grote Kerk vele goed bezochte grote concerten, tentoonstellingen en andere evenementen plaats, waaronder de 8 October vieringen. En dan waren er nog de wellicht meer bescheiden bijdragen van de bijvoorbeeld de Kaasmarktconcerten op vrijdagen.

Om het publiek deze winter volop gelegenheid te bieden om de Grote Kerk te bezoeken, zijn er in januari en februari zondagse openstellingen: op 14, 21 en 28 januari en op 4, 18 en 25 februari, telkens van 12:00 tot 16:00 uur.

Zaterdag 20 januari brengt het jubilerende CREA Orkest Mahlers Tweede Symfonie en op 9 en 10 februari is het jaarlijkse Hielander Whisky Festival. (foto: Erik Boschman)
Pin It
Bekeken: 849x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/