De nieuwe ronde van de subsidieregeling 'Kunst in de Kern' van gemeente Bergen is geopend. Voor het derde jaar op rij biedt de gemeente een financiële injectie voor bijzondere kunst- en cultuurprojecten . Er is weer zo’n 90.000 euro beschikbaar en de bedoeling is dat deze gelijkmatig wordt verspreid over Bergen, Schoorl en de Egmonden. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 februari.

De subsidie is bestemd voor professionele makers of culturele organisaties", legt Dorine van der Meij van Communicatie uit. "Zij bieden kwalitatieve culturele activiteiten of projecten aan die laagdrempelig en algemeen toegankelijk zijn voor een breed publiek. De subsidieregeling onderstreept zowel de gelijkwaardigheid van de dorpskernen als het unieke karakter van de drie kernen. De regeling is toegespitst op de specifieke eigenschappen van de kernen in de gemeente Bergen; cultuurhistorie, (hedendaagse) kunst en natuur."

"De afgelopen jaren zijn er al meerdere succesvolle en uiteenlopende kunstprojecten mede mogelijk gemaakt met deze subsidieregeling", vervolgt Van der Meij. "Zo namen de Mediaridders ons in vijf luistermiddagen mee in de rijkdom van in Nederland gesproken talen en dialecten waaronder die van de Derpers. Dansgezelschap Groundbreakers creëerde een dansvoorstelling met de muziek van Simeon ten Holt. En een expositie van fotograaf Armando Jongejan kwam tot leven in het Museum van Egmond."

Subsidie aanvragen kan via bergen-nh.nl. De aanvragen worden beoordeeld door de adviescommissie Kunst en Cultuur. Als het budget van een dorpskern niet volledig wordt benut, dan volgt een tweede indienronde in september. (foto: Groundbreakers)
Pin It
Bekeken: 835x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/