De aangepaste route van de Egmondse Halve Marathon is bekend. Op zondag 14 januari zetten zo'n 18.000 lopers hun beste beentje weer voor. Vanwege de zware regenval van de afgelopen tijd werd eerder al besloten om een andere route te gaan uitzetten.

Lopers merken de verandering bij Castricum aan Zee. Ze verlaten daar namelijk het strand en gaan niet direct de duinen in. De deelnemers lopen eerst langs de Zeeweg om vervolgens via de Van Oldenborghweg de duinen in te gaan. "Om na deze genomen aanpassingen uit te komen op een halve marathon, lopen de deelnemers op de terugweg naar de finish extra kilometers in Egmond-Zuid", schrijft organisator Le Champion. De aangepaste route is in overleg met PWN, Camping Bakkum, de gemeentes en provincie Noord-Holland uitgestippeld.

Tijdens de Egmond Halve Marathon wordt veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10:25 uur en de halve marathon begint om 12:16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of bij de cheering zone op Camping Bakkum. De finish is traditioneel op de Boulevard van Egmond aan Zee.


Wie de lopers wil volgen, maar niet aan de zijlijn wil staan kan terecht bij mediapartner NH. De regionale omroep volgt de Egmondse Halve Marathon vanaf 12:00 uur.


Pin It
Bekeken: 604x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/