Vanaf maandag wordt er gewerkt aan een nieuwe volière voor Stadsboerderij de Hout in Alkmaar. Dat laat Stadswerk072 weten. Het huidige vogelverblijf is ongeveer 25 jaar geleden voor het laatst grondig opgeknapt en is aan vervanging toe. De werkzaamheden duren tot eind februari. De nieuwe volière zal er bovendien vogels bij krijgen.

De nieuwe volière komt op dezelfde plek als het bestaande vogelverblijf en zal dezelfde vorm krijgen, maar dan wel met een modernere uitstraling. Ook zullen maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er geen ratten in kunnen komen.

Ter voorbereiding wordt de volière afgezet met hekken en worden de bewoners ondergebracht in het hoofdgebouw. Daarna volgt verwijdering en voorbereiding van de grond op de nieuwbouw. Voor de bouw van het nieuwe onderkomen hoeven geen bomen te worden gekapt. De werkzaamheden zijn op tijd klaar voor het broedseizoen.

De vogels verhuizen na afloop terug naar hun plek en gaan gezelschap krijgen van nieuwe bewoners. Welke volgens dat zijn is nog niet bepaald. In lijn met het net ingevoerde keurmerk 'Diervriendelijke Kinderboerderijen' zal de Stadsboerderij vogels uit een opvang een nieuw onderkomen bieden.
Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/