Noem Robin, Vlugge Japie en Handige Harrie. Menigeen zal meteen weten waar je het over hebt: Bassie en Adriaan. Vanaf 23 november is een documentaire te zien over 'die vervelende clown en die irritante acrobaat'. Oftewel Bas en Aad van Toor. En ondanks dat de broers Van Toor geregeld in juridische strijd waren met Heerhugowaarder Hans Beijer, is ook de B100-acteur te zien in de bioscoopfilm 'Een schat aan herinneringen'. "Bas dacht aan alles", vertelt Beijer lovend over zijn oud-collega.

Een lange regenjas, rode stropdas en niet al te best humeur. Ja, net als veel andere boeven zit ook de boef B100 in het collectieve geheugen van veel Nederlanders. "Ik heb ook altijd pech, ze moeten altijd mij hebben", het is een gevleugelde uitspraak van B100. Of het personage van Hans Beijer in een wijnhuis loopt of met de Baron meegaat naar Amerika. Hij heeft altijd pech. Na de laatste avonturenserie van Bassie en Adriaan is de Heerhugowaarder niet meer gezien als B100. Beijer speelde nog wel verschillende bijrollen in series als Kees & Co, Goede Tijden, Slechte Tijden en recent nog Tweede Hans. Maar verder duikt acteur Hans Beijer niet meer in de media.

Tot de bioscoopfilm over het werk van Bas en Aad van Toor dus. Net als acteurs Paul van Soest (Handige Harry) en Paul van Gorcum (Baron), lag Beijer juridisch overhoop met de broers. De oorzaak: betalingen die niet zouden zijn gedaan. Toch spreekt de B100-acteur lovend over de talenten van de broers Van Toor. "Bas dacht aan alles", vertelt de Heerhugowaarder. Beijer haalt een scene aan waarin de schoenen van B100 in beeld kwamen: "Bas zei toen: 'Nee, hij moet geen gladde zolen, maar profielzolen hebben'." De bioscoopfilm vertelt het verhaal van tachtigers Bas en Aad van Toor. Van de wereldberoemde acrobatenact The Crocksons tot Bassie en Adriaan. De documentaire is samengesteld uit archiefmateriaal, interviews met de broers en gesprekken met bekende namen als Paul de Leeuw en Gert Verhulst. En dus ook Hans Beijer. Maar de Heerhugowaarder laat het daar het liefste bij. "Ik zal niet in gesprek gaan naar aanleiding van de film. Voor mij is er geen reden om mijn werk uit het verleden te bespreken", laat Beijer desgevraagd weten aan Streekstad Centraal. "Ik heb geen behoefte aan verdere bekendheid."

De film is exclusief te zien in de bioscopen van Pathé (Beeld: Screenshot YouTube Kanaal Bassie & Adriaan Channel)


Toeval of niet. De gemeente Dijk en Waard is populair onder de cast van Bassie en Adriaan. Naast Hans Beijer, woonde ook B2-acteur Joop Dikmans jarenlang in Heerhugowaard. Hij overleed eind vorig jaar op 92-jarige leeftijd.


Pin It
Bekeken: 4023x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/