De zegel waarmee een woning aan de Lekstraat gesloten werd, is doorbroken. Vorige maand sloot burgemeester Anja Schouten het huis na verschillende aanslagen. Wie het zegel heeft verbroken is niet duidelijk, maar de gemeente laat weten dat niemand in het pand is geweest. Daar is absolute zekerheid over omdat de sloten zijn vervangen en die zijn nog intact.

"Waarschijnlijk is de zegel uit baldadigheid losgetrokken. Handhaving heeft bij de woning gekeken en het huis opnieuw verzegeld.", vertelt een politiewoordvoerder Streekstad Centraal. Het losscheuren van een zegel is een misdrijf, maar de gemeente laat weten dat de burgemeester geen aangifte gaat doen. Buurtbewoners hopen dat de huurwoning aan iemand anders wordt verhuurd en hebben daartoe ook een verzoek gestuurd naar de woningbouwvereniging. (Tekst gaat verder onder de foto)

Het zegel voordat het werd verbroken. (Beeld: Streekstad Centraal)


We schreven het vorige maand in een artikel: de bewoner komt er voorlopig niet meer in. De woning aan de Lekstraat werd verschillende keren het doelwit van aanslagen. Donderdagavond 14 september schrikken bewoners van de Alkmaarse straat op van een vuurwerkbom. Door de bom ontstaat een brand, die door buren in de kiem gesmoord wordt. De bewoner is tijdens de aanslag niet thuis. (Tekst gaat verder onder de foto)

In de deur zit een flink gat en ook één van de ramen is gesneuveld. (Beeld: Streekstad Centraal)


Maar dat is dus niet de eerste aanslag in de Alkmaarse Lekstraat. Meerdere harde knallen en een snel wegrijdende brommer of scooter. Het was in november vorig jaar ook raak bij de Alkmaarse woning. Vijf kogelgaten zaten in het voorraam van de woning. Op de straat lagen diverse kogelhulzen. Niemand wordt voor de aanslag aangehouden. Wel bestaat het vermoeden dat de aanslag mogelijk te maken heeft met een eerdere schietpartij in de Terschellingstraat.

Maar ondanks de vermoedens werd het onderzoek naar de aanslag op de Lekstraat al snel gesloten. Ook in het licht van de nieuwe aanslag en de doorbroken zegel, blijft het koffiedik kijken voor de politie. "Het onderzoek loopt nog", vertelt woordvoerder Joey Brink. "Natuurlijk kijken we altijd naar soortgelijke incidenten. Zeker als het om aanslagen op dezelfde woning gaat. Dat is op zijn minst gezegd opmerkelijk te noemen."


Mensen die meer weten over de aanslagen op de Alkmaarse Lekstraat, kunnen met de politie in contact komen via 0900-8844. Ook is het mogelijk om anoniem te bellen. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar via 0800-7000.


Pin It
Bekeken: 1202x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/