De zaterdag is al uitverkocht en ook voor de andere dagen gaat de kaartverkoop hard: Alkmaar heeft duidelijk zin in het bockbierfestival 'Vriendenbock', dat in het eerste weekend van november voor de achtste keer plaatsvindt. De locatie is net als alle andere keren de Grote Kerk van Alkmaar, want tussen die kerk en de organisatie achter Vriendenbock is een direct verband.

De 'vrienden' in de naam Vriendenbock, dat zijn de Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk. Samen met het bekende Proeflokaal De Boom, gelegen onder het Biermuseum, heeft deze stichting het bierfestival opgezet om inkomsten te genereren die ten goede komen aan het kerkgebouw. Dat heeft continu onderhoud nodig. Behalve De Boom zijn ook andere ondernemers tijdens het festival aanwezig, waaronder verschillende horeca-zaken, maar ook Slijterij De Laat en Brouwerij Astronaut/De Kleine Brouwerij.

Vriendenbock is een succes en inmiddels een echte Alkmaarse herfsttraditie, waar bierliefhebbers uit heel de regio op afkomen. Het bier dat hier gedronken wordt is herfstbock: een krachtig bier, veelal donker van kleur, moutig met een rijke, licht gebrande smaak. Tijdens Vriendenbock zijn zo'n 50 verschillende bockbieren te proeven. Verder is er muziek van DJ Michael Admiraal, The Telephones, Simone Dekker en op zondagmiddag The Sting.

Vriendenbock vindt plaats in het weekend van vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Vriendenbock.
Pin It
Bekeken: 1007x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/