De raad van Dijk en Waard wil de hoeveelheid restafval nóg verder terugdringen, bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering. Het college stelde eerder een maximum van 170 kilo per inwoner per jaar voor, maar de raad koos ervoor om te streven naar maximaal 100 kilo. Daarmee is de raad ambitieuzer dan het college. Een voorstel om de inzameling van restafval af te schalen naar eens in de vier weken haalde het niet. Het wordt eens in de drie weken.

Dat waren dinsdag de belangrijkste besluiten bij de vaststelling van het Grondstoffenbeleidsplan Dijk en Waard 2024-2027. Het voorstel om te streven naar hooguit 100 kilo per inwoner per jaar kwam van D66. Het amendement om dan meteen de ophaalfrequentie voor restafval te verlagen naar eens in de vier weken kwam van de LDW-fractie. Een meerderheid van de raad vond dat te ver gaan. Restafval zal eens per drie weken worden ingezameld, GFT en PMD eens in de twee weken en grof huishoudelijk afval eens per vier weken.

Een meerderheid van de raad stemde daarnaast voor de invoering van de Ja-Ja sticker voor op de brievenbus. Vanaf volgend jaar krijgen alleen mensen met zo'n sticker nog ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen. (foto: Dennis Snoek)
Pin It
Bekeken: 757x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/