Afgelopen weekend vond in Den Bosch de eerste KNSB A Selectiewedstrijd Kunstrijden plaats. Van Deen Figure Skating / Alkmaarsche IJsclub namen zes schaatsers deel. Daria Danilova en Michel Tsiba behaalden samen de eerste plaats in de categorie Senior Paren en Summer Wijkhuizen ging er vandoor met het brons in de voor haar nieuwe categorie Advanced Novice Dames.

Daria Danilova en Michel Tsiba zijn twee vrij onbekende namen voor Alkmaar. Ze trainen in het buitenland bij hun coaches aldaar en komen tijdens Nederlandse wedstrijden uit onder de vlag van de Alkmaarsche IJsclub. Ze reden twee zeer sterke küren en pakten daarmee de eerste plaats.

De 13-jarige Summer uit Alkmaar kwalificeerde zich met haar derde plaats direct voor de NK Finale en de Challenge Cup in februari. Ze kende tijdens de International Skate Dordrecht drie weken geleden al een goede start van het nieuwe seizoen. In het internationale deelnemersveld werd Summer vijfde plaats met haar korte kür en zesde met haar lange kür. Dat leverde haar een mooie zesde plaats op in het eindklassement.

Chiara Ballirano (14) werd achter Summer dertiende tijdens de eerste selectiewedstrijd. Ze reed twee nieuwe küren en scoorde met haar lange kür genoeg punten om zich ook direct te plaatsen voor het NK. Tijdens de komende selectiewedstrijden zal zij zich ook met haar korte kür willen plaatsen. Namens AIJC nam verder nog Olivia Voskuijl en Alessia Ballirano deel. Zij werden respectievelijk tiende in de categorie Basic Novice Dames en negende in de categorie Junior Dames.

"Onze schaatsers lieten zien dat zij klaar zijn voor het nieuwe seizoen, maar allemaal nog ruimte hebben voor verbetering", constateert Alexandra Huijgens van AIJC tevreden. "Met oog op de volgende wedstrijden ziet het seizoen er veelbelovend uit voor onze schaatsers!" (foto's: Piet van Es / Pietures)
Pin It
Bekeken: 760x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/