Legia Warschau blijft erbij dat het geen blaam treft in de rellen na de Conference League-wedstrijd tegen AZ in Alkmaar. De leiding van de Poolse voetbalclub stelt zelfs dat AZ en de Nederlandse autoriteiten bewust een gekleurd beeld van de gebeurtenissen afgelopen donderdagavond schetsen.

Aanhangers van Legia Warschau hebben volgens de politie en burgemeester Anja Schouten zowel voor als na de wedstrijd veel geweld hebben gebruikt. Een ME'er werd bewusteloos geslagen. Twee collega's raakten ook gewond, maar konden verder. Wapenstokken en traangas werden ingezet, die van sommige agenten werd afgepakt. In het hoofdgebouw raakten twee stewards gewond. Ze zouden zijn belaagd door Legia-spelers en officials, toen deze voor hun eigen veiligheid werden vastgehouden.

Toen de Legia-delegatie eenmaal plaatsnam in de spelersbus, zijn spelers Josué Pesqueira en Radovan Pankov aangehouden en weer uit de bus geplukt, op verdenking van de mishandeling van de AZ-stewards. Van de ME rond de bus circuleren beelden, waaruit van Poolse zijde wordt geconcludeerd dat hun spelers juist slachtoffer werden.

Legia Warschau schetst op de eigen website (ook in het Engels en het Nederlands) een heel ander beeld van de gebeurtenissen, ontdekte mediapartner NH Nieuws. "Tijdens de wedstrijd waren er geen ongepast gedrag van onze fans, er werden geen pyrotechnische middelen ontstoken." Dat fans ná de wedstrijd los zouden zijn gegaan wordt echter niets over vermeld.

"Naar onze mening is het overduidelijk dat het verhaal in de verklaring van de Nederlandse zijde één doel heeft. De waarheid vermengen met leugens. Legia Warschau wordt de schuld gegeven voor het gebrek aan professionaliteit bij de organisatie van UEFA-competities. De informatie in de verklaring van de stad Alkmaar, de politie en de AZ-club over het onderzoek naar 'mogelijke stappen om rivalen van dit risicoprofiel uit Europese bekers te sluiten' beschouwen we als verdere provocatie."

Het bestuur heeft ook nog wat te zeggen over het weren van Poolse fans uit de binnenstad: "De beslissingen van de stad Alkmaar en de Nederlandse politie discrimineerden blijkbaar onze medewerkers, spelers en fans op basis van hun nationaliteit en de taal die ze gebruikten." Het eist dat er een eind komt aan de 'schending van de goede naam van Legia Warschau'.

De Poolse club benadrukt er alles aan te doen om de zaak 'volledig op te helderen' en 'de eer van de club, de spelers en medewerkers te verdedigen op basis van feiten'.

De gebeurtenissen hebben in Polen tot veel verontwaardiging geleid. De Poolse premier Morawiecki sprak van 'zeer verontrustende beelden' die uit Alkmaar kwamen. Plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken, Pawel Jablonski, sprak zaterdag in Warschau met de Nederlandse ambassadeur Daphne Bergsman. In dat gesprek drong hij opnieuw aandrong op een onderzoek.

Pesqueira en Pankov zijn vrijgelaten maar blijven verdachte. Vanavond staan ze weer op het veld tegen Rakow Czętochowa in de Poolse competitie.
Pin It
Bekeken: 1038x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/