Kunstgeschiedenis, CKV, het zijn vakken die worden geassocieerd met het middelbaar onderwijs. Maar cultuuronderwijs kan ook heel aantrekkelijk zijn voor jonge kinderen. Om basisschoolleerkrachten te inspireren organiseren Artiance, CultuurPrimair en Cool kunst en cultuur praktische workshops, om zo meer cultuur in de klas te krijgen.

"De kennis kan direct de volgende dag worden ingezet in de klas", laat de organisatie weten. De workshops blijven dus zeker niet hangen in de theorie, het gaat er juist om dat leerkrachten heel concreet krijgen uitgelegd wat ze kunnen doen, en hoe. Cultuuronderwijs kan leerlingen motiveren om zelf creatiever te zijn of om vaker naar kindertheater of muziek te gaan. Het onderwijs kan hier echt de zintuigen prikkelen.

Met 'Cultuurtje in de klas' wordt cultuuronderwijs nadrukkelijk gekoppeld aan de gewone lesstof. Het gaat dan bijvoorbeeld om muziek en dans bij het rekenen, of het met spel en kunst tot leven brengen van verhalen uit de geschiedenisles. Leerkrachten kunnen zelf kiezen voor een workshop die bij hun stijl van lesgeven past, want 'Cultuurtje in de klas' bestaat uit een gevarieerd programma van zes verschillende workshops.

De workshops vinden plaats op woensdagmiddag 8 november, in De Binding in Zuid-Scharwoude. De workshopmiddag duurt van 14:30 tot 18:00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van Cultuurtje in de klas.
Pin It
Bekeken: 986x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/