Schilder Sietse Wiersma exposeert van 1 tot en met 30 september in Kunstkerk Dijk en Waard. De Langedijker ziet de tentoonstelling als kroon op de samenwerking met de kunstuitleen. "Ik heb nooit zo stilgestaan bij de mogelijkheid om te exposeren in de Kunstkerk, maar ik voel me vereerd."

Het is donderdag aan het begin van de avond als we spreken met de kunstschilder uit Langedijk. Wiersma woont al sinds 1982 in Oudkarspel. Het is daar waar hij een oude koolschuurwoning heeft omgetoverd tot zijn artistieke thuisbasis. "Schilderen is echt gevoelswerk. Ik probeer de natuur en wat ik vroeger daarvan heb meegemaakt te vertalen in schilderijen", zegt hij. Al van jongs af aan voelt Wiersma een grote passie voor de natuur. Zijn jeugd in Friesland bracht hij dan ook zo veel mogelijk buiten door. Het is terug te zien in zijn schilderijen: vlakke polderlandschappen, een molen, boerderij of bevroren sloot. "Het werk wat je in Kunstkerk Dijk en Waard kan zien is onder te verdelen in twee categorieรซn. Nieuwe originele werken in olie- en acrylverf en glicรฉeprints op linnen."

Met honderden exposities achter zijn naam, behoort Sietse Wiersma tot een van Nederlands meest ervaren kunstschilders van deze tijd. De expositie is in september te bekijken in de Kunstkerk aan het Kerkplein in Sint Pancras. Meer informatie over de tentoonstelling en de openingstijden van de kerk is te vinden op kunstkerkdijkenwaard.nl.
Pin It
Bekeken: 1272x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/