Volgens grote billboards en ook advertenties komen de bekende zangers Mart Hoogkamer en Marco Schuitmaker optreden tijdens de Tour de Waard, maar dat is niet zo. In Obdam balen ze ervan, want het is daar komend weekend kermis en de foute reclame kan bezoekers weglokken. Nelly's Café is het meest de dupe. Eigenaar Ronald Kooij heeft Schuitmaker écht geboekt. Kaartjes kosten 30 euro, terwijl bar-dancing Marlène een gratis optreden belooft.

"Concurrentievervalsing, maar vooral erg voor de fans die voor niets komen" , zegt de Obdammer kroegbaas Ronald Kooij tegen De Telegraaf. Hij vreest dat hij met veel kaarten blijft zitten. Dijk en Waard Centraal probeerde hem tevergeefs aan de lijn te krijgen voor onder andere de vraag of de kaartverkoop tegenvalt. Sowieso is de kermis voor Nelly's Café en de andere horeca belangrijk. Er wordt dan veel omzet gedraaid. Veel kermisgangers sparen om een paar dagen los te kunnen gaan. Bovendien zijn kermissen in de Noord-Hollandse dorpen belangrijke sociale evenementen.

Viking Entertainment is ook niet blij met de situatie. Bij het organisatiebureau weten ze maar al te goed hoe belangrijk de dorpskermissen zijn voor de sociale cohesie én voor de omzet. Organisator Jack Feld is het jaarlijkse evenement voor kroegen in kleine kernen zelfs cruciaal, aldus de Telegraaf. En aangezien Viking ook boekingsbureau is voor Mart Hoogkamer en Marco Schuitmaker, lijden ze mogelijk zelf imagoschade. Sowieso maakt Marlène onterecht gebruik van hun naamsbekendheid en foto's. Het bureau denkt nog na of het stappen zal ondernemen.

De eigenaar van Marlène wilde het landelijke dagblad niet te woord staan, maar iemand anders anoniem wel. Volgens deze persoon waren Hoogkamer en Schuitmaker wel geboekt en begreep de verslaggever niet hoe het zit met opties en boekingen. Op de vraag waarom de artiesten dan allebei niet komen antwoordde hij: "Omdat Schuitmaker in Obdam staat." Daarmee lijkt hij te impliceren dat Viking in ieder geval Schuitmaker per ongeluk dubbel had geboekt.

Maandag maakt de bar dancing zelf bekend dat de twee artiesten niet komen, en wie er wel zullen optreden. Ook verdwijnen dan de billboards en andere promotie.


Organisator Ad Molenaar van Tour de Waard laat een dag na onze publicatie weten dat de situatie zou berusten op een misverstand. "De optie die we hadden op de twee artiesten is niet doorgezet", vertelt Molenaar tegen Dijk en Waard Centraal. "De oude borden horen er eigenlijk niet horen te staan. Inmiddels zijn nieuwe borden langs de wegen geplaatst."


Pin It
Bekeken: 4743x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/