Raadslid Jan van der Starre van eenmansfractie Authentiek Dijk en Waard gaat na het zomerreces verder als 50Plus. Dat heeft de Heerhugowaarder bekendgemaakt. "Als lokale partij voer je landelijk beleid uit, maar heb je geen stem in Den Haag. Daarom zet ik deze stap."

Dat vertelt Van der Starre aan Dijk en Waard Centraal. Vorig jaar stapte Van der Starre al uit de fractie van Senioren Dijk en Waard. Bij de herindelingsverkiezing kreeg die partij vier zetels in de gemeenteraad. De zeventiger ging verder onder de naam Authentiek Dijk en Waard. "Tijdens een congres werd ik door 50Plus gevraagd of ik wilde aansluiten bij de partij. Dat leek me wel wat."

Volgens Van der Starre is het veel efficiënter om onderdeel te zijn van een landelijke partij. "Het scheelt niet alleen veel papierwerk, maar je hebt ook meer te zeggen. Als je kijkt naar de huidige coalitie in Dijk en Waard, dan zijn dat vooral lokale partijen. Die hebben geen stem in Den Haag. Dat is zonde, want onderwerpen als jeugdzorg, ouderenzorg en gemeentelijke financiën gaan via de landelijke politiek."
Pin It
Bekeken: 993x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/