Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben zaterdagmiddag gedemonstreerd voor het ING-filiaal aan de Koorstraat in Alkmaar. De rebellen eisten dat de bank per direct stopt met het financieren van fossiele energie. De bank was 'door omstandigheden' dicht.

"We hebben gedaan wat we konden. Het was een geslaagde middag", vertelt initiatiefneemster Margreet tegen Alkmaar Centraal. "Er is geflyerd en we kregen veel positieve aandacht. Onze boodschap over ING kwam binnen bij de mensen." Want nee, het was zeker niet toevallig dat Extinction Rebellion demonstreerde voor het Alkmaarse gebouw. "De ING financiert met afstand van alle financiële instellingen in Nederland de meeste uitstoot van broeikasgassen", legt Margreet uit. "Op deze manier wordt bijgedragen aan het steeds heter worden van de aarde. Daarom maken wij het voor de ING zelf extra heet."

Onder het motto 'Hete ING Zomertoer' houdt Extinction Rebellion een reeks acties bij kantoren door het hele land. Uit een statement van de groep blijkt dat honderden rebellen zich hebben aangesloten bij de Zomertoer. "Elke zaterdag is er in één of meer steden een actie bij of in een van de kantoren. Wij willen dat ING het onaangenaam warm krijgt, net zoals onze planeet, onze oceanen en onze bossen." (tekst gaat verder onder de foto)

De demonstranten stonden met spandoeken en borden voor het bankfiliaal (Beeld: Marco Schilpp)


En ook deze zaterdag houdt Extinction Rebellion het niet alleen bij een demonstratie in Alkmaar. Een rondje langs lokale en regionale nieuwssites laat zien dat ook actie is gevoerd in Den Bosch en Groningen. In de Martinistad ging het er overigens wat minder vreedzaam aan toe: de politie moest daar zelfs een gebouw ontruimen. Wanneer Extinction Rebellion stopt met de acties? "Als de ING sneller gaat bewegen in de richting van het klimaatakkoord waar ze zelf voor zeggen te staan. Tot die tijd willen wij medewerkers, klanten en voorbijgangers informeren over de miljarden euro’s die jaarlijks in olie en gas worden gestoken." (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 1896x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/