Al heel wat Alkmaarders hebben zich er inmiddels aan gewaagd: een beklimming van de hoge steiger die tegen het 'Grote Raam' van de Grote Kerk staat. En tegelijk hebben heel wat anderen hun klim nog uitgesteld, omdat het weer niet mee zat, of om een andere reden. Als het aan de organisatie van 'Klim naar het Grote Raam' ligt krijgen zij ook ná 13 augustus nog een kans om naar de top te gaan. "Waarom zouden we níet doorgaan?"

Esmee Bakker van 'Klim naar het Grote Raam' is enthousiast over de hoge bezoekersaantallen. "Absoluut. Ondanks het weer hebben we nu al zo'n 9.000 bezoekers gehad. Bijna elke dag miezert het wel, of het waait, maar dat houdt mensen dus echt niet tegen." De 10.000 lijkt wel haalbaar, want de stellage is nog tot 13 augustus open.

Slecht weer, inclusief een heuse zomerstorm. Toch weten veel mensen de klim te vinden (foto: Alkmaar Centraal)


"Donderdag 10 augustus hebben we nog een speciaal evenement ook, dan mag iedereen die Laurens heet gratis naar boven", haalt Bakker nog aan. Naar aanleiding van eerdere berichtgeving op Alkmaar Centraal meldden zich al zo'n tachtig 'Laurensen'. "Vaak met prachtige verhalen. Dat wordt echt een leuke dag."

Maar ná dat augustusweekend zou Bakker dus graag open blijven. "Tot half september. Een precieze datum moeten we nog bepalen. We zijn nu druk bezig met kijken of we het rond krijgen, dan moet je ook denken aan het rooster, welke vrijwilligers op welke dagen... Als lezers van Alkmaar Centraal zich melden als vrijwilliger, dan zou dat heel mooi zijn!"

Het zicht vanaf de top kan heel spectaculair zijn (foto: Alkmaar Centraal/Marco Schilpp)


Door ook de laatste weken van de vakantie open te blijven krijgen nog meer mensen de kans om te genieten van het uitzicht over Alkmaar. "Ze zijn dan ook bezig met het plaatsen van het raam", vult Bakker aan. "Dat is toch wel heel bijzonder om te zien." De Klim zou dan ook open zijn tijdens de Alkmaarse kermis, de grote trap is eigenlijk een extra kermisattractie. Wie na het traplopen trek heeft kan dan meteen om de hoek een oliebol gaan kopen.

'Klim naar het Grote Raam' is dus in ieder geval tot 13 augustus open, maar mogelijk langer. Wie mee wil helpen om dat voor elkaar te krijgen kan zich melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - en hoogtevrees maakt niets uit, laat Bakker nog weten: "We hebben ook beneden mensen nodig."

Eerder maakten we deze video over de klim:

00:00
55
00:00

Pin It
Bekeken: 1323x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/