Het derde en laatste Lindegrachtconcert zal in het teken staan van 450 jaar Alkmaars Ontzet. Dat is af te lezen aan het programma, waarin onder meer liederen uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog zijn opgenomen. Maar de aandacht zal ook uitgaan naar de wereldpremière van 'Soleá y Zapateado', een muziekstuk dat speciaal werd geschreven voor het jubileumjaar van Alkmaars Victorie.

De componist van dit stuk, met Spaanse titel, is pianist Thomas Beijer. Hij zal zijn stuk ook zelf ten gehore brengen. Het werd geschreven op verzoek van de organisatie van de Lindegrachtconcerten en van Alkmaar 450 Jaar Ontzet. Het is overigens niet het enige muziekstuk dat ter ere van het Ontzet-jubileum is geschreven, ook stadsbeiaardier Christiaan Winter schreef een Ontzetsuite, die op 5 mei in première ging. Winter zal voorafgaand aan het Lindegrachtconcert nog van zich laten horen, hij bespeelt dan het orgel van de Grote Kerk.

Het laatste Lindegrachtconcert vindt plaats op dinsdag 8 augustus, vanaf 20:15 uur. Locatie is zoals altijd de Lindegracht, waar omstanders gratis van de muziek kunnen genieten. Als het slecht weer is - iets waar in deze zomer wel rekening mee moet worden gehouden - zal het concert plaatsvinden in de Grote Kerk, maar daarvoor moet dan wel een plaatsbewijs worden aangeschaft, à 5 euro. Meer informatie is te vinden op de website van de Lindegrachtconcerten.
Pin It
Bekeken: 1292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/