Zomerstorm Poly heeft in de regio flink wat schade aangericht. Wegen zijn geblokkeerd, bomen blijken omgevallen of flink wat takken kwijt. Ook het treinverkeer werd platgelegd. Vanwege de ernst van de storm gold tot 12:00 's middags code rood en is er een NL Alert uitgegaan.

13:30 We sluiten het liveblog. We bedanken onze lezers voor de vele foto's!

13:23 - Ook al was de storm dan stevig, één bordje heeft alle windvlagen overleefd, al is de boodschap nu wel wat ironisch.13:00 - Aan zee spookt het altijd nog een beetje meer dan verder landinwaarts. Langs de kust sneuvelden talloze strandhuisjes, hier bij Bergen aan Zee.

foto: Marcel Klotz


12:50 - Ook de N244 tussen Alkmaar en de Kogerpolderbrug moest eerder vanwege omgevallen bomen en takken op de weg worden afgesloten.

foto: Weginspecteur Albert


12:45 - Een foto van de A9 een paar uur geleden laat chaotische taferelen zien.

foto: Reinier van den Berg


12:06 - Bij Markenbinnen is een verhuiswagen omgewaaid.

12:05 - Problemen op de Kennemerstraatweg en Rijksweg van Heiloo tot Limmen. Op meerdere plekken zijn bomen op de weg gevallen. Het verkeer probeert zich er langs te wurmen.

foto's: Netty Nanne


12:00 - Code rood is ingetrokken voor onze regio, meldt het KNMI. Het zwaarste gedeelte van de storm is nu achter de rug. Wel blijft het goed om waakzaam te zijn.

11:58 - Op de hoek van de Brughagedis en de Zwarte Kaaiman in Heerhugowaard was een groot deel van een boom afgebroken. Het scheelde weinig of de grote tak die er nog op zat, was ook naar beneden gekomen. De brandweer is druk in de weer. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

foto: Angela Smal


11:58 - Ook op de Vondelstraat in Alkmaar is een boom gevallen. Samen met de groene reus ging een lantaarnpaal naar beneden. De brandweer is gekomen om de boom te verwijderen.

foto: Sanne Schaap


11:50 - De A9 was vanwege omgevallen bomen al dicht tussen Akersloot en Uitgeest. Later werd de snelweg ook vanaf Alkmaar afgesloten. Het duurde enige tijd voordat bestuurders die vast kwamen te staan weg konden komen.

foto: Inter Visual Studio


11:45 - Een omvallende boom aan de Mahlerstraat in Alkmaar heeft maar nét een huis gemist. De lantaarnpaal die naast de boom stond kwam er minder goed vanaf, deze werd samen met de wortels uit de grond gerukt en hangt helemaal scheef.

foto: Nico Langenberg


11:40 - En alweer een auto met een boom erop. Deze keer een auto die stond geparkeerd aan de Wielingenweg in Alkmaar. De boom lijkt vooral over de auto heen te zijn gevallen, wellicht valt de schade nog een klein beetje mee.11:35 - Ook een auto aan de Aert de Gelderlaan in Alkmaar moest het ontgelden. Een auto die een klein stukje verderop stond lijkt te zijn gespaard.

foto: Yolanda


11:32 - Langs de Munnikenweg in Oudorp, bij de monumentale stolp 'Eendracht maakt macht', is een oude boom ontworteld.11:30 - Aan het Lievenshof in Alkmaar is een grote boom tegen een woongebouw gevallen, met aanzienlijke schade tot gevolg.

foto: Kelly de Jong


11:25 - Bij de Oudorpse Laurentiuskerk blokkeert deze omgevallen boom de toegang.11:20 - Een auto die over de Kennemerstraatweg in Heiloo reed werd getroffen door een omvallende boom. De boom belandde precies op het dak van de auto, maar niemand raakte gewond. De brandweer heeft de auto bevrijd.11:11 - Een foto gemaakt op de Geest in Alkmaar, die nog even was blijven liggen. Een boom van het Bolwerk was omgewaaid en op een huis terecht gekomen. Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is.

foto: Paul Veldt


11:09 - Gelukkig was dit toilet op 't Wuiver in Oudorp even niet bezet...11:05 - Er is voorlopig even geen doorkomen aan op de Beethovensingel in Alkmaar. Over een afstand van rond 100 meter zijn maar liefst drie grote bomen op de weg gevallen.

foto: Johan Smit


10:59 - Een grote groene reus aan de Hobbemalaan in Alkmaar, schuin tegen over de Vrijheidskerk kon de storm niet doorstaan.

foto: Roos Nooter


10:55 - Aan de Kerklaan in Oudorp, tegenover het kerkje, werd deze oude boom ontworteld.10:50 - Takken- en bomenchaos aan de rand van Oudorp.10:40 - Foto's van omgevallen bomen blijven binnenstromen. We proberen bij te blijven. Een boom aan de Ridderstraat in Alkmaar is omgevallen. De boom lijkt te rusten op de luifel van het voormalige V&D-pand, maar op de foto is geen schade te zien.

foto: moisonmaurice


10:30 - En nog een boom die het niet hield. Deze stond aan de Langeweide in Zuid-Scharwoude, tot storm er rond 08:30 uur mee aan de haal ging.

foto: Elianne Eggenhuizen-Kostelijk


10:20 - Het is niet bij te houden, zoveel foto's stromen binnen bij Streekstad Centraal binnen. Ook de mooie oude boom op de 'Kattenberg' in Heiloo en een boom nabij het Jan Arentsz bezweken.

foto's: Dennis Molenaar


10:10 - Stadswerk072 is bezig een boom van de Drechterwaard in Alkmaar te halen. De boom was rond 09:00 uur op de Drechterwaard gevallen, ter hoogte van de Bregwaard. Verkeer kon er niet langs en moest draaien in de Bannewaard.

foto: Guus Groeneveld


09:55 - Een grote boom was rond 09:15 uur op de Kennemerstraatweg in Alkmaar gevallen. Niemand werd geraakt. Groenwerkers zijn bezig met het verwijderen van de boom.09:49 - Nadat eerder al een kleine boom op de Prinses Julianalaan in Alkmaar omviel, moest ook een grote boom aan de andere kant van de weg het eraan geloven. De boom hing al schuin tegen een andere boom. Net toen Stadswerk hierover werd gebeld, schoof de wankelende boom van zijn stut. Een stilstaande auto werd maar net gemist. Een automobiliste slaat eigenwijs rechtsaf langs de afzetting die net op de Kennemerstraatweg was gezet, om vervolgens te moeten keren.09:48 - Het fietspad bij de hoek Oostertochtpad / Rivierenpad in Heerhugowaard is geblokkeerd door een omgevallen boom.

foto: Ivo Thoes


09:40 - Een omgevallen boom in de Van der Leckstraat heeft schade aan geparkeerde auto's veroorzaakt.

foto: Roos Abbink


09:38 - Ook stenen schuttingen blijken niet bestand tegen het noodweer. In de Bomenwijk in Heerhugowaard is zo'n muurtje omgevallen.

foto: Hellen Leeuwenkamp


09:36 - Het buurtkasje in Huiswaard, waar Streekstad Centraal eerder over berichtte, is gesneuveld. Dat meldt de eigenaar van het buurtkastje. Er zal worden gezocht naar een alternatief.

09:21 - De Bierkade in Alkmaar is geblokkeerd door een omgevallen boom, ter hoogte van de Accijnstoren.

08:30 - Het treinverkeer in de regio is stilgelegd.

08:00 - Rond dit tijdstip kwam de storm aan land. Toen gold code oranje, inmiddels is dat code rood.
Pin It
Bekeken: 17737x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/