Je kon ze eigenlijk niet missen tijdens de aanloop naar de Alkmaarse Koningsdag en op Koningsdag zelf: de in fel geel en blauw getooide 'bewakers van medische bezoekerszaken'. Een flinke ploeg van zo'n 35 mensen, verdeeld in twee teams van 20 man/vrouw. Twee dagen lang liepen/fietsten ze patrouilles en waren op zes vaste locaties in de Alkmaarse binnenstad aanspreekbaar. Gewoon voor áls er iets mis ging met het welzijn van de Koningsdagvierders.

Enthousiast laten ze ons het tijdelijke 'hoofdkwartier' in de Sint Laurensstraat zien. Een EHBO tent waar iedereen binnen kon lopen met daarnaast een portocabin voor het geval het iets ernstiger blijkt te zijn. In de portocabin is alles aanwezig dat ook in een ambulance thuis hoort. Inderdaad, inclusief twee ambulancemedewerkers. De rest van de ploeg is een combinatie van EHBO-ers en de overtreffende trap  daarvan: festival hulpverleners. Die weten en kunnen weer meer dan reguliere EHBO-ers.

Op de vraag of het druk was werd meteen ontkennend geantwoord. De twee grootste incidenten blijken inderdaad redelijk overzichtelijk: "Er was iemand met een blaar die was opengegaan. Die hebben we losgeknipt en voorzien van de juiste pleister.  Was duidelijk een gevalletje 'nieuwe schoenen voor Koningsdag. Het was een  vrouw ja, hahahaha!!! Maar de andere 'gewonde' was wel een man. En met een typische mannenverwonding hoor, hij had z'n vinger opengehaald aan de kroonkurk van een bierflesje!"

Medisch gezien bleek Koningsdag 2023 in Alkmaar dus maar weinig opwindend. Gelukkig maar.
Pin It
Bekeken: 1628x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/