De politie doet onderzoek naar eventuele strafbare feiten tijdens AZ-sc Heerenveen afgelopen zaterdag. Mensen gooiden vanuit het uitvak brandende fakkels op het veld. Daarop kwam een tegenactie van de kant van de Alkmaarders. De Friese club heeft al drie personen bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod, schrijft mediapartner NH Nieuws.

Op 1 april speelde de Alkmaarse club tegen de Friezen. In de tiende minuut, kort na het doelpunt van Heerenveen, steken mensen die middag in het uitvak rode fakkels aan en gooien die op het veld. De wedstrijd is vervolgens door de scheidsrechters stilgelegd en de spelers verlaten het veld. Gertjan Verbeek, oud-coach van beide teams en tegenwoordig analist, zegt kort na het incident tegen ESPN: "Dit is zeer uitzonderlijk. Normaal gesproken zijn dit vredelievende supporters."

Volgens hem zou er ook geen sprake zijn van ruzie tussen de aanhang van de twee clubs. AZ-directeur Robert Eenhoorn spreekt zijn ergernis uit tegen de verslaggever. "Ik kan je niks van enige realiteitszin over wat hier gebeurt geven." De wedstrijd wordt na tien minuten hervat. Er volgt daarna nog een zogeheten tegenactie aan de kant van de harde kern van AZ-supporters.

Ook mensen daar steken fakkels af: op foto's bij NOS is te zien dat er een brandje was. Bij de uitwedstrijd van de Alkmaarders, Heerenveen tegen AZ op 14 januari in het Abe Lenstra Stadion dus, werden in de elfde minuut ook al brandende fakkels op het veld gegooid. Deze fakkels kwamen uit het vak met AZ-aanhang, maar zijn volgens ingewijden gegooid door supporters van Cambuur, wat meer wordt gezien als rivaliserende club van Heerenveen.

De politie laat over afgelopen zaterdag weten dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht. Wel loopt er een onderzoek.


Sc Heerenveen meldt op hun website het fakkelincident 'onacceptabel' te vinden. Nog tijdens de wedstrijd zijn volgens de club vijf mensen uit het gastenvak verwijderd. In ieder geval drie supporters worden bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod.

Ook kijkt de club of de schade (vernieling veld en mogelijke boete) op betrokkenen kan worden verhaald. "In totaal tien personen worden door de club onderzocht. AZ levert camerabeelden aan van in het stadion. Ze willen gooiers, maar ook mogelijke faciliteerders straffen.

“We zijn enorm boos", aldus algemeen directeur van sc Heerenveen Cees Roozemond. "Deze actie is schadelijk voor de club en past niet bij sc Heerenveen. Het is een idiote, vooropgezette actie, waarbij veelal jonge individuen betrokken zijn. Dit heeft niks meer met supporteren te maken. Het moge duidelijk zijn dat wij de daders voorlopig niet meer in het stadion willen zien."


Pin It
Bekeken: 3939x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/