Gemeente Alkmaar is een onderzoek gestart naar hoe inwoners de leefbaarheid en veiligheid in hun omgeving ervaren. Vorig week zijn 6.000 inwoners per post uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over criminaliteit, (gevoelens van) onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van de politie en gemeentelijke handhavers. De resultaten worden meegenomen in nieuw beleid.

"Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden", stelt burgemeester Anja Schouten. "Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen. Des te meer mensen de vragenlijst invullen, des te beter ons beeld."

'Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Gaat uw buurt vooruit of achteruit? Maakt u zich zorgen over sterke tegenstellingen in de samenleving?'. Dit zijn enkele vragen van het jaarlijkse veiligheidsonderzoek. De deelnemers kiezen zelf of ze de vragen online of op papier invullen. De resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door I&O Research, moeten rond de zomervakantie binnen zijn. Op basis van het onderzoek formuleert de gemeente beleid met daarin op wijkniveau speerpunten en acties om de veiligheid en veiligheidsbeleving te verbeteren. (foto: Pexels Sora Shimazaki)
Pin It
Bekeken: 1356x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/