De woningbouw zou niet moeten lijden door het volle elektriciteitsnet, maar in Alkmaar is dat wél het geval. Een aantal bedrijven in de plangebieden in Overdie en Oudorp kan niet verhuizen naar de Boekelermeer, omdat ze dan op de wachtlijst komen. Het maakt voor netbeheerder Liander niks uit dat ze al grootverbruiker zijn en slechts een paar kilometer zullen verhuizen. Het college van B&W vindt het capaciteitstekort "ernstig en urgent".

Liander informeerde het Alkmaarse college eind januari over de problemen voor nieuwbouwproject Overdie fase 1, als gevolg van grootverbruikers die niet weg kunnen. Dat staat in antwoorden op raadsvragen van de VVD. Dat bedrijven als Sterkbeton klem zitten zorgt nog eens voor extra problemen: ze produceren teveel geluid voor een nieuwbouwwijk er vlak naast.  "Met de ontwikkelaar, Liander en overige betrokkenen wordt momenteel gezocht naar oplossingen voor deze uitdagingen."

"Wij zijn met de IJzerwerf, Sterkbeton en Witsen in gesprek over verplaatsing naar bedrijventerrein Boekelermeer", wijdt het college uit. "Het is voor deze bedrijven voorlopig niet mogelijk om een nieuwe grootverbruikaansluiting te krijgen. Wij werken samen met deze bedrijven om een alternatieve oplossing te bieden. Stadswerk072 verhuist over een aantal jaren naar de Boekelermeer. Momenteel wordt onderzocht wat de transportbeperking op de Boekelermeer betekent voor de nieuwe vestiging."

Bij Liander liggen er nu ongeveer 130 aanvragen vanuit heel het land voor grootverbruik. In regio Alkmaar komt er pas verlossing in 2025, nadat het hoogspanningsnet van TenneT tot aan Oterleek is verzwaard, maar het duurt op sommige locaties nog tot 2028 voordat er weer voldoende capaciteit is.
Pin It
Bekeken: 2359x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/