Speeltuin Ons Kinder Belang (OKB) aan de Munnikenweg in Alkmaar maakt zich op voor het komende zomerseizoen. Hoe dat seizoen er uit gaat zien is nog maar de vraag, want de speeltuin kampt met een tekort aan vrijwilligers. Dat zou kunnen betekenen dat de speeltuin minder vaak open kan. "Dat zou me best wel een beetje verdrietig maken. Je bent er voor de  kinderen en die zijn afhankelijk van volwassenen", vertelt bestuurslid Johnny van Bochove aan Alkmaar Centraal.

Er wordt gezocht naar mensen voor het doorlopende onderhoud dat gepleegd moet worden en voor de communicatie, maar nog nijpender is het gebrek aan speeltuinwachten.  Eigenlijk heeft OKB vijf extra wachten nodig om het rooster rond te krijgen. "Het belangrijkste voor ons is, we zijn een speeltuin, dus we willen de speeltuin natuurlijk open hebben. Maar op het moment dat er een tekort aan speeltuinwachten is, dan kúnnen we gewoonweg niet open. Want toezicht en begeleiding is onmisbaar."

Bij de speeltuin werken nu ongeveer 50 vrijwilligers. Met alle 'vacatures' zouden daar nog vijftien tot twintig mensen bij kunnen. De oorzaak voor het tekort zou volgens Johnny onder meer liggen in de vergrijzing en andere vormen van vrijetijdsbesteding dan vrijwilligerswerk. Hij vindt het vrijwilliger zijn bij de speeltuin zijn in ieder geval een prachtig tijdverdrijf.

"Kinderen maken een groei door met het spelen in hun eigen omgeving. Mooier is er niet en daar kan je als vrijwilliger een rol in spelen". OKB hoopt in het eerste weekend van april weer open te kunnen.
Pin It
Bekeken: 3695x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/