De vakbonden hebben vijftien dagen aangekondigd waarop het streekvervoer verder gaat met staken. Zij roepen de leden op om vanaf morgen een aantal dagen per week het werk landelijk neer te leggen. FNV- bestuurder Lutz Kressin verwacht dat er veel bussen zullen uitvallen, omdat de bereidheid tot staken volgens hem erg hoog ligt.

"We kunnen nu niet meer opgeven", zegt hij tegen mediapartner NH Nieuws. De afgelopen tijd is al veel gestaakt in het streekvervoer, maar dat leidde niet tot een CAO-akkoord. "We hebben de vorige stakingen gezien dat de bereidheid onder de chauffeurs heel hoog is. We hopen niet dat de staking 15 dagen duurt, maar we hebben hiervoor gekozen om duidelijk te maken dat we ervoor blijven gaan." Hij vertelt dat er op het moment geen onderhandelingen plaatsvinden tussen de werkgevers en de vakbonden.

De eisen van FNV zijn onveranderd. Kressin vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de lonen omhoog gaan, de bereikbaarheid niet verder verslechterd en dat de chauffeurs meer tijd krijgen voor routes. Hij vindt dat de werkgevers weinig respect hebben voor het eigen personeel. "Zij laten dit ook maar voortduren." Ook ziet hij een rol voor de provinciale politiek. "Er zijn bijna verkiezingen, dus wie weet helpt dat."

De vakbonden willen de volgende dagen gaan staken: 28 februari, 2 maart, 6 maart, 8 maart, 10 maart, 14 maart, 15 maart, 20 maart, 22 maart, 24 maart, 29 maart, 30 maart, 3 april, 5 april en 7 april.

Pin It
Bekeken: 2597x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/