Connexxion maakt zich zorgen over het aantal buschauffeurs. Volgens de vervoersmaatschappij vallen busritten in de regio Alkmaar geregeld uit en wordt dat in de toekomst alleen maar meer. De oorzaak: vergrijzing onder buschauffeurs.

"We weten wanneer mensen met pensioen gaan, dus zien het probleem van veraf aankomen", vertelt Rick de Vries aan Streekstad Centraal. Volgens de woordvoerder van Connexxion gaat bij sommige standplaatsen de helft van de chauffeurs binnen vijf jaar met pensioen. "En dan hebben we het nog niet over het personeelstekort wat er nu al is. We zijn heel druk bezig met het werven van nieuwe chauffeurs."

Maar van een leien dakje gaat dat zeker niet, benadrukt de zegsman. "We staan vaak op banenmarkten en daarnaast adverteren geregeld om nieuwe chauffeurs te krijgen. Het is gewoon lastig. We vissen samen met andere vervoerders in dezelfde vijver."

Een oplossing voor de vergrijzing is om gepensioneerde chauffeurs terug te vragen, maar volgens De Vries is dat niet de oplossing. "Mensen weten vaak heel goed wat ze willen als ze met pensioen gaan. We vinden het belangrijk dat mensen zelf beslissen of ze door blijven werken en dat ze zich niet verplicht voelen."

"Het vak van een buschauffeur is niet een kwestie van uren op een stoel zitten en naar buiten kijken. Je moet scherp zijn en het vak willen blijven uitoefenen."
Pin It
Bekeken: 3238x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/