Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt wordt halverwege maart een flexflitspaal geplaatst op de Vondelstraat in Alkmaar. De flexflitser is vorig jaar geïntroduceerd en wordt ingezet op wegen waar meer ongelukken gebeuren en mensen relatief vaker te hard rijden. "We hebben onderzoek gedaan en de Vondelstraat is echt een risicolocatie", vertelt Marloes van Kessel aan Alkmaar Centraal.

De woordvoerder van het OM heeft het over het zebrapad ter hoogte van de Colijnstraat. "De politie gaat binnenkort kijken of de bebording daar duidelijk genoeg is." De flexflitspaal is het nieuwste wapen van het Openbaar Ministerie. Op dit moment staat de paal op de N242 tussen Alkmaar en Heerhugowaard. "We hebben allemaal weleens haast, maar hard rijden kan echt voor grote problemen zorgen. Door deze flitser in te zetten hopen we dat mensen bewust worden van dit risico."

Maar: "Dat gaat echt niet alleen gebeuren door het beboeten", benadrukt Van Kessel. "Juist ook door media-aandacht rond de flexflitspaal hopen we dat mensen minder hard rijden. Mensen lezen een artikel over de flitspaal, praten erover op een verjaardag en passen hun gedrag aan."
Pin It
Bekeken: 5063x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/