Gemeente Alkmaar heeft vorige week tegenover twee inwoners gedreigd met dwangsommen voor bezit van een handelshoeveelheid drugs. De twee mannen weer in december opgepakt in verband met drugshandel. Worden ze weer betrapt, moeten ze 5.000 euro aan de gemeente aftikken. De dwangsom staat los van eventuele straffen die de rechtbank oplegt.

Alkmaar zet zich in voor een effectieve aanpak van drugscriminaliteit. Steeds wordt daarbij maatwerk toegepast, in samenwerking met politie.  De dwangsom kan worden opgelegd op grond van 2:51 van de plaatselijke verordening (APV) van de gemeente.

De gemeente laat verder niks los over de aanhoudingen in december. Alkmaar Centraal weet alleen van de vondst van een hennepkwekerij op 23 december aan de Louis Couperusstraat. Eén Alkmaarder werd aangehouden. Mogelijk is later een tweede aangehouden.

De gemeente licht niet toe om welke aanhoudingen het gaat. Bij Alkmaar Centraal is alleen bekend dat er op 23 december een hennepkwekerij is opgerold aan de Louis Couperusstraat, maar op dat moment werd er maar één verdachte aangehouden.
Pin It
Bekeken: 1528x
https://ee.itk.ac.id/data/