De politie is nog steeds op zoek naar twee nep-bankmedewerkers die een 76-jarige dame uit gemeente Alkmaar hebben opgelicht. Op 14 september 2022 hebben ze een groot geldbedrag en ook sieraden weten te ontfutselen. De daders zijn een vrouw die het slachtoffer opbelde en een handlanger die aan de deur kwam. De politie heeft foto's gepubliceerd van de man, terwijl hij geld opnam bij de automaat naast de ingang van winkelcentrum Boegbeeld in De Rijp.

De oplichters gebruikten een variant van een inmiddels zeer bekende methode: het slachtoffer werd gebeld door een vrouw die zich voordeed als bankmedewerker. Ze waarschuwde dat de dame haar pinpas en geld niet meer veilig waren in haar woning. Een collega zou bij haar langs komen om haar pinpas op te halen. Maar ook moest de vrouw haar contant geld en sieraden in een envelop aan de collega geven, zo ze konden worden veiliggesteld. Met een paar dagen zou de Alkmaarse alles weer kunnen ophalen bij haar bank in de buurt.

Nog tijdens het gesprek stond de handlanger al voor de deur. De vrouw gaf zoals geïnstrueerd haar pinpas, pincode, geld en sieraden mee. Niet veel later werd er een flink geldbedrag opgenomen haar bankpas. Bij elkaar is voor duizenden euro's buitgemaakt.

De man in beeld is donker en heeft een dunne baard, draagt een bril, zwarte pet en een zwart vest. Hij lijkt tussen de 30 en 35 jaar oud en heeft een klein litteken op zijn rechterhand.

Wie meer denkt te weten over de oplichtingszaak, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het zaaknummer is 2022191698.
Pin It
Bekeken: 2073x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/